• Gratis verzending vanaf €100, daaronder €4,99
  • Voor 12u besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Cadeautje bij je bestelling

9,6 uit 10 | 1.900+ klantbeoordelingen

Edelstenen combineren – Welke passen juist (niet) bij elkaar?

Over het wel dan wel niet combineren van edelstenen zijn heel veel verschillende adviezen te vinden. “Rozenkwarts gaat fantastisch goed met bergkristal en amethist, maar absoluut niet met gele calciet.” Tja, maar hoe zit het dan met rode calciet? Wat vind de edelstenen politie daarvan? En wat kan jij binnen jouw collectie edelstenen combineren? Welke passen juist (niet) bij elkaar?

Hieronder vind je mijn visie op het combineren van edelstenen én handige handvaten als uitgangspunt.

Geen stress, je kan het niet fout doen!

Picture this: een fijne, lichte ruimte met heel veel witte kasten. Die kasten hebben elk zo’n 6 tot 10 planken. Elke plank staat vol met verschillende edelstenen en kristallen. In deze ruimte bevinden zich al snel 200 verschillende steensoorten. Hier ben ik dít stuk aan het schrijven. Het gaat goed met me 😊.

Allereerst, er kan ontzettend veel en je doet niet snel iets fout. Het zijn edelstenen, geen medicijnen of gevaarlijke stoffen waarvan verkeerde combinaties enorme schadelijke gevolgen kunnen hebben.

Ten tweede, de werking van edelstenen is geen wetenschap. Het gaat om jouw gevoel. Dus ook bij het combineren van edelstenen – jouw gevoel is leidend.

Oneindig veel mogelijkheden die nooit verkeerd zijn

Wanneer je edelstenen voor de mooi hebt of draagt, zet of draag gerust bij elkaar wat goed voelt, waar jij blij van wordt, waar jij graag naar kijkt. Wees creatief en laat je uitnodigen om de fijnste combinaties te maken. Wat mij betreft zijn er geen restricties.

Edelstenen met een intentie

Wanneer je edelstenen voor een bepaalde intentie of doel hebt, selecteer dan edelstenen die dat ondersteunen of waarbij je dat gevoel hebt.

Mijn enige advies hier is dat het minder logisch is om combinaties te maken van tegengestelde intenties. Wanneer je behoefte hebt aan rust en daar een passende steen bij kiest (bv. blauwe calciet), dan is het minder logisch om die te combineren met een steen die juist activerende bij jou werkt (bv. carneool). Wanneer je wilt aarden en je hebt daarvoor hematiet gekozen, dan is de combinatie met een steen die staat voor visualiseren zoals lodoliet minder voor de hand liggend.

Maar ook hier geldt dat het effect die een steen op jou heeft, verschillend kan zijn van wat je online of in boeken leest. Gebruik die informatie gerust als een startpunt, maar blijf inchecken of je eigen gevoel. Dus combineer blauwe calciet en rode carneool als deze rust bij jou opwekken. En heb je geen (direct) gevoel bij edelstenen, dan hoef je ook niet bang te zijn voor ongewenste effecten.

Overwhelm door energieën

Wanneer je (ontzettend) gevoelig bent voor de energie van edelstenen, dan zou ik vooral veel experimenteren en ervaren.

Begin met één soort, jouw ‘hoofdsteen’ die je ondersteunt bij het gevoel wat je wilt hebben. Maak vervolgens je combinaties stap voor stap; dus eerst één steen erbij combineren, en niet meteen 5 verschillende in je zak of bh steken. Observeer je gevoel voor een tijdje. Klopt het voor jou? Dan kan je eventueel een volgende erbij doen. Merk je nu dat je een unheimisch of ongewenst gevoel hebt, haal dan de combinatie uit elkaar en maak een nieuwe, weer startende met je hoofdsteen.

Maar welke edelstenen passen juist (niet) bij elkaar?

Nogmaals, bijna alles kan! Omdat er 100(0)den verschillende steensoorten zijn, is het onmogelijk om alle combinaties hier neer te zetten. Maar graag ik deel ik een aantal handvaten die jou kunnen helpen of die je als startpunt kan gebruiken. Hieronder vind je een aantal voor de handliggende combinaties.

Maak je dus niet te druk om de combinaties. Probeer er vooral lol in te hebben, experimenteer en observeer!

Heb je een bepaalde intentie of ondersteuning nodig? Ik heb al wat voorwerk voor je gedaan met de verschillende Dyona thema edelstenen sets. Wat is jouw favoriete combinatie?

De waardering van www.dyona.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 1952 reviews.