Duimstenen

Wel eens gehoord van een duimsteen?

Duimstenen; heb je daar wel eens van gehoord? Dit zijn (edel)stenen waarbij een inkeping in de steen is geslepen. Je zult merken dat je duim precies in die inkeping past en dat je automatisch over de steen begint te wrijven. Door deze beweging kom je heerlijk tot rust, zowel lichaam als geest. Daarbij is het voordeel van een duimsteen van een bepaalde steensoort dat je natuurlijk ook de energie van de edelsteen krijgt waarvan de duimsteen is gemaakt. Zoveel fijner dan een plastic stressballetje!

Duimen voor geluk

Ken je de uitdrukking ‘Ik zal duimen voor je’? Op het moment dat iemand belangrijk nieuws gaat krijgen of iets spannends gaat ondernemen is dat een uitdrukking die we veel gebruiken. We laten daarmee aan iemand weten dat we hopen op een goede afloop en dat we onze intenties en gedachten daarop zullen richten. Een manier om dat te doen is door bijvoorbeeld een kaarsje te branden, maar je kunt ook zeker een duimsteen gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld affirmaties of mantra’s voor jezelf opzeggen en tegelijkertijd met je duim over de inkeping te wrijven. Of als je liever mediteert, dan gebruik je de duimsteen om tijdens de meditatie dieper te kunnen zakken.

Worry stones

In het Engels worden duimstenen ook wel ‘worrystones’ genoemd; zorgen stenen. Op het moment dat je je zorgen maakt ergens over of veel in je hoofd zit met je gedachten, dan is het fijn om jezelf af te kunnen leiden. Duimstenen kunnen je hierbij ondersteunen. Op het moment dat je afleiding hebt en tot rust komt, is het makkelijker om anders naar zaken te gaan kijken. Ook voor kinderen is het fijn om een manier te hebben waardoor ze hun gedachten of juist hun lijf even stil kunnen zetten. Even een momentje rustig zitten met een duimsteen en de energie ervan kan ervoor zorgen dat je je zorgen los kunt laten voor dat moment.

Bij Dyona hebben we veel verschillende soorten edelstenen duimstenen. Laat de energie van de stenen bepalen welke je het beste kan ondersteunen op het moment dat je het nodig hebt!

Meer weten of advies nodig?

Wil je meer weten of heb je advies nodig? Mail dan naar shop@dyona.nl voor gratis advies.

14 resultaten