Kambaba jaspis

Kambaba jaspis, ook wel eldariet genoemd
Deze prachtige groen-zwarte steen met vele kringen en lijnen wordt kambaba jaspis of eldariet genoemd. Dit is de commerciële naam voor het vulkaangesteente dat dus geen echte jaspis is.
Het erkennen van onze schaduwkanten
De energie van deze steen verenigd de facetten van het ‘mens-zijn’: onze lichte en schaduwkanten. Het is een steen die je helpt te accepteren wie je bent en ondersteund in het proces om uit te zoeken waarom je op de aarde bent. Het is een krachtige steen en daarmee niet geschikt voor kinderen, maar wel voor gevoelige volwassenen (HSP). Daarnaast gaat deze steen zelfmedelijden tegen, helpt hij je openstellen voor nieuwe dingen en heeft hij een positieve invloed op de vochthuishouding in het lichaam.
Japsis in het algemeen
Jaspis is er in vele kleuren en vormen. Jaspis is een kwartssoort, maar het microscopisch kleine kristallen. Dit wordt ook wel cryptokristallijn genoemd. De chemische samenstelling is dus hetzelfde als die van kwarts, maar door zijn kristalvorm is het een andere soort dan kwarts. Jaspis komt enorm veel voor op de wereld, zelfs in Nederland!

De grootste vindplaatsen zijn India, Rusland, Frankrijk en de VS. De naam jaspis heeft niet echt een bekend herkomst, maar er wordt gedacht dat het uit het Grieks komt en ‘gevlekte steen’ betekend. Zij wordt al sinds de oudheid bewerkt en gebruikt. Zo zijn er pijlpunten en bijltjes van jaspis gevonden. Elke soort jaspis werkt aardend en beschermend. Zij helpt doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Jaspis maakt strijdlustig, daadkrachtig en volhardend. Jaspis helpt bij het voor jezelf opkomen en geeft moed, zij maakt weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten.

Jaspis bevordert de fantasie en absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling en negatieve invloeden, dit maakt veel jaspis varianten uitstekend voor kinderen die gevoelig zijn.

2 resultaten