Duurzaam werken

Ik vind het belangrijk om mijn steentje (pun intended) bij te dragen aan duurzaamheid en natuurbehoud. Ik vertel je graag hoe ik dat doe met behulp van een goed doel, een postbedrijf en hoe jij, als klant van Dyona, hier ook aan mee werkt wanneer je bij Dyona besteld.

Fietskoeriers

In de zoektocht naar een goed postbedrijf kwam ik in 2019 tot mijn grote vreugde bij Fietskoeriers terecht. Fietskoeriers is en jong en dynamisch bedrijf, maar vooral héél milieubewust; zij zijn de groenste pakketdienst van Nederland. Dit houdt in dat zij in de 30 grootste steden van Nederland de pakketjes met de fiets bezorgen. Zo fietsen er nu zo’n 700 mensen in Nederland voor Fietskoeriers. Dit betekent 60% minder CO₂-uitstoot op de totale reis van een pakket t.o.v. bezorging per bestelbus! Buiten de 30 grote steden van Nederland werkt Fietskoeriers samen met DHL.

Trees for All

In 2020 en 2021 heb ik een samenwerking met Trees for All. Trees for All plant bomen en hersteld bestaand bossen. Ook zorgen zij voor informatievoorziening om mensen bewuster te maken van het belang van bomen en bossen. Er worden bomen gepland in Nederland, maar ook in Bolivia, Costa Rica en op nog veel meer plekken op de wereld. Inmiddels heeft Trees for All wereldwijd in totaal al meer dan 5 miljoen bomen en struiken gepland en wanneer jij een bestelling doet bij Dyona ondersteun je dit geweldige project. Van iedere bestelling gaat er een klein deel naar Trees for All en leg ik nog wat extra bij.

Maar informatie over Trees for All vind je door hier te klikken.

Recyclen & duurzaamheid

De producten die je bij Dyona koopt zijn veelal breekbaar en moeten dus goed ingepakt worden. Mijn zoektocht heeft even geduurd, maar inmiddels heb ik de juiste materialen en technieken in huis om ervoor te zorgen dat jouw bestelling netjes bij je aankomt. Zo maak ik gebruik van gerecycled plastic, papier en worden de flyers die bijgevoegd worden geprint op eco-papier. Daarnaast wordt er in het magazijn gebruik gemaakt van recyclebare materialen, dozen en hergebruiken we veel. Ook zijn onze oliën en kaarsen (op de bijenwaskaarsen na) vegan, verantwoord en niet op dieren getest. Wil je weten hoe het zit met de duurzaamheid van stenen? Klik dan hier.

Wil jij graag meer informatie over onze duurzame keuzes en werkwijze of heb je een goede tip? Schroom niet om ons te mailen of te bellen. Contactinformatie vind je hier.