Limonietkwarts

Enig resultaat

Limonietkwarts, ook bekend als ‘golden healer’ is een krachtige steen vanwege zijn helende eigenschappen. De kleur van deze steen komt door het mineraal limoniet dat de kwarts geel kleurt. Limoniet geeft de kwarts een bijzondere kracht, want zij staat er om bekend een goede reiniger te zijn van het lichaam. Zij helpt dus om je lichaam gezonden te maken door alle slechte invloeden eruit te halen. Hierdoor is het ook een heftige steen en dus niet geschikt voor kinderen.

De limonietkwarts geeft stabiliteit in je leven en in je relaties. Zij heeft een positieve invloed op het zonnevlechtchakra en het sacraalchakra. Zij is ondersteunend bij darmproblemen en daarom zeker geen verkeerde steen om bij je te dragen wanneer je te maken hebt met PDS, de ziekte van Crohn of een ander probleem met je darmen. Stop hem hiervoor in je broekzak zodat de steen dicht bij het ‘probleemgebied’zit en  vervolgens zijn energie gemakkelijk kan verbinden met de energie van dat gebied.

Over de ‘golden healer’ zijn er vele verhalen. Van nieuwetijdssteen tot meesterkristal, ik zie het allemaal voorbij komen.  Van zo’n hippe naam als ‘golden healer’ neem ik afstand, want voor mij draait het om de steen en niet om de hippe naam. Tevens vind ik dat het mineraal limoniet geheel overschaduwd wordt, terwijl het mineraal een eigen en unieke energie geeft aan de kwarts. 🙂