Calciet

Calciet steen kopen?

Wil jij een calciet steen open? Dit is één van de meest gevarieerde en veelvoorkomende kristallen. Je vind ze in allerlei kleuren en deze steensoort komt op ieder continent voor. De mooiste soort vinden we in Mexico en uiteraard is dat ook het soort steen dat je bij ons kunt kopen. Wij bieden de mooiste stukken in onze webshop aan.

 

Blauwe calciet

Blauwe calciet heeft een rustige en kalmerende energie in haar. Ze is een steen die veel energie afgeeft. Heel fijn als je echt wat rust kunt gebruiken! Naast haar welwillendheid om kalmerende energie te geven, helpt zij ook bij de communicatie. De steen zet je echt aan tot actie om meer rust in te bouwen in je leven. Zeg je te weinig nee en kies je te weinig voor jezelf? Dan is de blauwe soort jouw steen. Ook heel fijn als je last hebt van een hoge bloeddruk.

 

Oranje calciet

Oranje calciet werkt reinigend en het herstelt de balans. De steen heeft een positieve werking op de stemming in een ruimte of de stemming van een persoon. Dit zorgt ervoor dat je meer energie krijgt om angsten te lijf te gaan en moeilijkheden te verwerken. Fysiek heeft de steen een positieve werking op de voortplantingsorganen, darmen en galblaas. Tijdens de zwangerschap kan ze de ontwikkeling van de foetus ondersteunen en ochtendmisselijkheid verminderen

 

Groene calciet

Groene Calciet is het zusje van de oranje steen, maar toch met bijzonder extra fijne eigenschappen. Naast de stimulerende en motiverende eigenschappen van de steen in het algemeen, heeft ze de mooie energie van flexibiliteit, het loslaten van oude denkpatronen en herstelt het de geestelijke balans. Fysiek heeft het een positieve werking op de huid, artritis, artrose, koorts en het immuunsysteem.

 

Mangano calciet

Mangano Calciet is met haar zachtroze kleur een fijne steen voor kinderen. De energie van deze steen is een zachte energie, eentje die vriendschap en liefde geeft, maar ook emotioneel sterker maakt. Ze geeft ‘ruimte’ wanneer je vastzit in een situatie, alsof je weer kan ademen. Daarom is dit ook een fijne steen bij spanning en angsten. De steen geeft letterlijk en figuurlijk lucht, vermindert zorgen en spanningen en maakt blij. Het geeft vertrouwen in jezelf en de in de toekomst.

 

Witte calciet

Witte calciet heeft als eigenschappen dat zij motivatie brengt, moed geeft en je beter laat kijken naar een situatie. Daarnaast heeft zij een positieve invloed op de ogen, oren en stelt zij je meer open voor nieuwe ontdekkingen en mensen. Helder Calciet is een steen die je soms even vastpakt en dan in het licht bewondert. Elke keer zie je weer nieuwe regenbogen! Een leuk detail is, dat je deze steen op tekst kunt leggen en vervolgens de tekst twee keer ziet in de steen. Ze wordt ook wel dubbelspaat, veldspaat of IJslandcalciet genoemd. In het Engels wordt ze optical calcite genoemd.

 

Fysiek werkt mangano calciet ontspannend en heeft een positieve invloed op het hart, de bloedsomloop, de longen, de spieren en de botten.

Hoe herken je een mooi stuk calciet?

Er worden ontzettend veel stenen verkocht, maar als je een energetisch sterk en krachtig stuk wilt kopen dan is het belangrijk dat de kleur krachtig is. Zo zie je veel oranje calciet in de wereld met veel witte stukken erin en dat duidt op een minder goede kwaliteit. Hoe feller het oranje, hoe krachtiger de steen.

Bij de groene variant is een klein beetje transparantheid een mooie aanduiding van hoge kwaliteit met uiteraard vooral veel prachtig zacht groen. Helder calciet moet, zoals de naam al zegt, redelijk helder zijn. Dan ben je zeker van een goede kwaliteit.