Amethist

Amethist kopen

Ben jij op zoek naar een mooie Amethist? Deze populaire steen bieden we bij Dyona aan in diverse soorten en maten. Je kunt daarbij denken aan ruwe en gepolijste edelstenen maar ook aan amethist hanger, hart, armband, pendel en meer amethist producten. Deze edelsteen heeft een prachtige lila tot donkerpaarse kleur. Ben jij benieuwd naar de betekenis van deze prachtige steen? Lees gerust verder en bekijk al onze amethist producten.

Amethist en haar betekenis

De amethist heeft in het Grieks de betekenis ‘niet onder invloed’. Dit is ontstaan vanwege het geloof dat je niet dronken kon worden als je deze steen droeg. Dit is niet zomaar een verzonnen verhaal. De energetische werking van de edelsteen sluit hier namelijk goed bij aan! De steen helpt je om dingen los te laten, maar heeft ook een positieve invloed op je intuïtie, gaat nachtmerries tegen en maakt je hoofd leeg tijdens het mediteren.

De geschiedenis van amethist

Deze unieke edelsteen valt onder een van de meest bekende edelstenen op de wereld. Ze wordt al sinds 25.000 v.Chr. gebruikt voor kralen en amuletten. In de Griekse en Romeinse samenleving werd deze haast magische steen verwerkt in prachtige kronen en bisschopsringen. De steen had een koninklijke status. En nu, jaren later, beschikt ze nog steeds over een majestueuze uitstraling.

De ideale steen voor meditatie

Wil jij graag starten met mediteren? Dan is dit dé steen voor jou! Deze steen helpt je bij jouw spirituele ontwikkeling. Zeker wanneer je hulp nodig hebt bij het zetten van de eerste stappen om te leren mediteren.  Draag bijvoorbeeld een sieraad of zet een mooie steen in de ruimte waar je gaat mediteren. De energie van de steen vult de ruimte en maakt haar gereed voor jouw meditatie sessie.

Waarom deze steen een musthave is voor iedereen

Eigenlijk is een amethist een must have edelsteen voor iedereen! Naast dat de edelsteen je helpt bij meditaties, helpt ze je ook wanneer je moeite hebt met je zelfbeeld. Ze zorgt er namelijk voor dat je jezelf echt leert ‘zien’. Zij zuivert je van vooroordelen die je over jezelf hebt gevormd en helpt je daarbij om echt jezelf te zijn. Deze steen geeft je een beschermingsschild en leert je te beschermen tegen de buitenwereld.

De energetische werking van de amethist

 Heb je tijdens je werk of op school moeite om je te concentreren? Dan is dit een ultieme steen. Ben je op zoek naar inzichten, dan is mediteren met deze steen heel fijn. In de slaapkamer brengt het je rust en ontspanning zodat je lekkerder kunt slapen. Met name is de gouden driehoek combinatie erg geschikt als steen voor in de slaapkamer. Let wel op; de paarse kleur van de amethist wordt minder wanneer de steen in de zon ligt.

Amethist steen, armband en meer bij Dyona!

Voor welke amethist ga jij? Je kunt in ons assortiment eenvoudig je amethist armband, hanger of pendel kopen. Wil je bijvoorbeeld een leuke ketting als cadeau voor jezelf of iemand anders kopen? Dan vind je bij ons bijvoorbeeld ook een koord met sluiting.  Heb je ons advies nodig? Wij helpen je graag verder. Heb je vragen en/ of opmerkingen voor ons? Neem gerust contact op over de amethist of andere edelstenen.