Zodiac Signs – Sterrenbeelden in het algemeen

Header Zodiac Signs Algemeen

Iedereen is waarschijnlijk wel bekend met het begrip sterrenbeeld. Maar niet iedereen is ook bekend met wat het precies inhoudt en wat je er allemaal mee kan doen. Vandaar dat we je meenemen op een reis door het heelal en langs de sterren. En beginnen we met de vraag wat nou precies een sterrenbeeld is. Op het moment dat je geboren werd stonden de sterren aan de hemel in een bepaalde stand en die stand heeft jouw sterrenbeeld bepaald. Ieder sterrenbeeld heeft zijn eigen eigenschappen en karaktertrekken, wat jouw talenten en lessen in het leven laat zien. Ook worden de sterrenbeelden vaak geassocieerd met de vier klassieke elementen: lucht, water, aarde en vuur. Deze geven ook globaal een indruk wat de eigenschappen van een sterrenbeeld zijn. Verder hebben alle sterrenbeelden een naam van een dier waaruit je bepaalde kenmerken en eigenschappen kunt afleiden door naar de karaktertrekken van dit specifieke dier te kijken.

Dierenriem

Sterrenbeelden bestaan uit een groepje sterren en worden al ruim 4000 jaar gebruikt om inzicht te geven in iemands leven en om sterrenstanden te bepalen. De oude Egyptenaren gaven hun sterrenbeelden de namen van verschillende goden. Tegenwoordig hebben de sterrenbeelden de namen van dieren, wat is bedacht door de Grieken. Wanneer je de sterren met elkaar verbindt door een denkbeeldige lijn, vormen zij een sterrenbeeld. De zon beweegt gedurende het jaar precies door deze 12 sterrenbeelden. Als startpunt van de dierenriem werd de lente gekozen en om deze reden begint de dierenriem bij het sterrenbeeld Ram.

Westerse esoterie

Het concept van de dierenriem is al heel oud en werd als eerste gebruikt in vroege culturen van Mesopotamië. Mesopotamië is een land uit de oudheid tussen de rivieren Eufraat en Tigris, het huidige Irak. De astrologische kennis beleefde een heropleving rondom de 19e eeuw en met de inzet van The New Age beweging in de jaren 70 kwam er opnieuw belangstelling voor de prachtige astrologie. De astrologie wordt inmiddels intensief bestudeerd vanuit de Westerse esoterische traditie. Westerse esoterie is de overkoepelende term voor het vakgebied dat zich bezighoudt met o.a. alchemie, magie, mystiek en astrologie. Het gaat hierbij wel om een pseudowetenschap: een wetenschap die de toets van wetenschappelijke methoden niet doorstaat. Dit betekent dat de theorie niet kan worden aangetoond met controleerbare en herhaalbare experimenten. In de esoterische wetenschap is het vaak zo dat de theorieën niet wetenschappelijk onderbouwd kunnen worden. Maar veel mensen kunnen dankzij hun eigen ervaringen met zekerheid zeggen dat het werkt en dat het aantoonbaar verschil en inzicht brengt in hun leven.

Zo boven, zo beneden

De werking van astrologie is op verschillende manieren te bekijken. Veel mensen gaan uit van het principe: ‘’zo boven, zo beneden’’. Daarmee bedoelen we dat zoals in het Universum is, zo is het op de Aarde. Beneden is dan de Aarde en boven is het Universum. Dit komt voort uit de hermetische filosofie. Hermetische filosofie is een theorie van alles: alles hangt met alles samen, alles komt uit het ene voort en keert daarna ook weer terug.

Vier klassieke elementen

Onze Westerse astrologie werkt, zoals gezegd, met de vier klassieke elementen: lucht, vuur, water en aarde.  Het Universum en alles daarbinnen is gevormd door deze vier elementen. Je kunt ze zien als bouwstenen van het leven. Jij, ik, de dieren om ons heen, de natuur en de sterren aan de hemel; we zijn allemaal gevormd met een unieke balans van de elementen. Om deze reden kunnen ze een diepgaande invloed hebben op je leven. Iedereen heeft een persoonlijkheid die overeenkomt met één van de vier elementen en door te ontdekken welk element je persoonlijkheidstype is, ben je beter in staat om de sterke en zwakke punten van je persoonlijkheid te begrijpen. Sterrenbeelden die vallen onder het vuur- en luchtteken neigen vaak wat meer naar de extraverte en mannelijke kant. Water en aarde sterrenbeelden zijn vaak wat introverter en vrouwelijker.

Luchttekens (weegschaal, tweelingen en waterman) zijn over het algemeen communicatief zeer sterk, goed in socializen en denken in concepten en overzicht.

Vuurtekens (leeuw, ram, boogschutter) zijn van nature enthousiast en passievol, hebben vaak een diep geloof in zichzelf en vinden zichzelf vaak op de voorgrond in groepen.

Aardetekens (stier, maagd en steenbok) zijn vaak praktische mensen. Ze zijn meer gefocust op de materiële wereld en staan met beiden benen op de grond.

Watertekens (kreeft, schorpioen en vissen) zijn emotioneel en gevoelig. Hierdoor zijn ze betrokken met relaties van anderen en vallen ze onder de meest empathische sterrenbeelden.

Sterrenbeelden en edelstenen

Sterrenbeelden en edelstenen zijn op energetisch gebied met elkaar verbonden. Wanneer je de juiste edelstenen gaat combineren met je sterrenbeeld, kunnen deze edelstenen jou een goed inzicht geven in je persoonlijkheid en je sterke en zwakke punten. Daarnaast kunnen de edelstenen die gekoppeld zijn aan jouw sterrenbeeld helpen bij het werken aan je zwakke punten en potentiële problemen.

Zo zijn de edelstenen maansteen, mosagaat en heliotroop een goede combinatie voor het sterrenbeeld Ram. Maansteen helpt een Ram bij het verzachten van zijn of haar emoties, mosagaat ondersteunt bij het creëren van meer vrijheid en heliotroop opent het hartchakra van een Ram.

Ben jij benieuwd naar de perfecte edelstenen combinatie voor jouw sterrenbeeld? Klik dan hier om de edelstenen sets van de Zodiac Signs collectie te bekijken.

Gerelateerde berichten

Zodiac Signs – Zon, Maan & Ascendant

Zodiac Signs – Zon, Maan & Ascendant

    Het zonneteken is bij veel mensen wel bekend; dat is namelijk het sterrenbeeld wat bij jou hoort. De meeste mensen weten dan ook nog wel dat je sterrenbeeld bepaald wordt door de dag waarop je geboren bent. Maar dat je sterrenbeeld in de astrologie je...

Cleansing: hoe, waar en waarom?

Cleansing: hoe, waar en waarom?

In de webwinkel van Dyona vind je een eigen pagina voor cleansing artikelen. Al deze artikelen ondersteunen bij het reinigen van een ruimte, een voorwerp of jezelf. Maar waarom is cleansing belangrijk? En wanneer kan je nou het beste salie gebruiken en wanneer juist...

Zodiac Signs – Ram

Zodiac Signs – Ram

  De Ram is het sterrenbeeld dat bij de periode 21 maart tot en met 20 april hoort.  De Ram is het eerste teken in de dierenriem. Omdat de Ram vanaf 21 maart het beginpunt is van de dierenriem, is het de vertegenwoordiger van de lente. Een Ram staat onder andere...

Zodiac Signs – Tweelingen

Zodiac Signs – Tweelingen

De Tweelingen is het sterrenbeeld dat bij de periode 22 mei tot en met 21 juni hoort. Tweelingen hebben over het algemeen een intelligente en communicatief sterke persoonlijkheid. Dit komt mede door het element lucht dat bij de Tweelingen past. Je bent nieuwsgierig en...