Top 3 stenen bij onrust

Onrust? Deze 3 stenen geven jou meer rust

Van die dagen dat alles tegen lijkt te zitten. Het huis is een rotzooi waar geen einde aan lijkt te komen als je een poging tot opruimen doet. Chaos op het werk. Vaak zijn dit tekenen van onrust, al dan niet vanuit je zelf veroorzaakt of door planetaire standen. Gelukkig zijn er stenen die je kalmte kunnen geven wanneer jij ze bij je draagt.

Maar alleen een steen gaat natuurlijk niet helpen om meer rust in je leven te krijgen. Eén van de belangrijkste acties om te ondernemen wanneer je een gevoel van onrust hebt, is dat je meer tijd voor jezelf inplant. Denk bijvoorbeeld aan het nemen van een fijn bad (al dan niet met één van deze stenen in deze top 3!) of het lezen van een boek. Het maken van een boswandeling of gewoon lekker even naar de maan kijken op een willekeurige avond.

En denk je nu meteen: ‘daar heb ik geen tijd voor, want…’, stop dan maar met deze excuses. Tijd kan je maken. Zelfs als er kinderen rondrennen, je werk 10 uur per dag aan energie van je vraagt of als je midden in een verhuizing zit. Juist wanneer je zegt geen tijd te hebben, moet je tijd voor jezelf maken. En dat valt vaak samen met maar één actie om te ondernemen: Ja zeggen tegen jezelf en Nee tegen een ander. En dit hoeft niet zo definitief als dat het er staat. Het kan ook zijn dat als je de kinderen op bed hebt gelegd, je eerst even lekker een half uurtje in bad gaat, voordat je de afwas op gaat ruimen. Om maar iets te noemen. Echt. Maak tijd voor jezelf. Dan zal je meer rust ervaren. En dan kunnen de stenen je daar heel goed bij ondersteunen.

Nummer 3: Serpentijn 

Deze mooie groene steen werkt in op alle chakra’s en brengt daarmee rust in het lijf. De serpentijn is met name geschikt als je geen rust in je lijf kunt vinden. Wanneer je aan het rondrennen bent en niet weet waar je heen moet of wat je moet doen, draag de serpentijn en vind de rust in jezelf. De serpentijn is ook geschikt wanneer je nerveus bent voor iets, bijvoorbeeld voor een bespreking of een toets. Klik hier voor meer informatie over serpentijn of om zelf een serpentijn te kopen.

Nummer 2: Celestien

Deze steen is heel geschikt voor mensen die onrust ervaren wanneer zij in het openbaar moeten spreken of last hebben van angsten. Celestien geeft ruimte in ons hoofd. Hierdoor kunnen we dingen helderder zien en dit kan helpen bij angsten. Tevens ondersteunt celestien ons wanneer we het gevoel hebben een vreemde eend te zijn op aarde. Alsof je het gevoel hebt dat je hier niet helemaal op je plaats bent, iets wat een enorme onrust kan geven. Een ruwe celestien in huis helpt je om je meer thuis te voelen. Ook een geschikte steen voor kinderen wanneer zij zich niet op hun plek voelen in deze wereld. Klik hier voor meer informatie over celestien of om zelf een celestien te kopen.

Celestien kan gedragen worden samen met mangano calciet in tijden van grote angsten of wanneer je de angsten aan ga

 

Nummer 1: Blauwe calciet

Mijn alltime favorite: Blauwe calciet. Echt mijn favo steen wanneer ik rust nodig heb. Meestal begin ik mijn dag met blauwe calciet. Ik drink een rustgevend kopje thee, geniet van het uitzicht buiten en heb de blauwe calciet naast me liggen. Soms hou ik haar vast en mediteer ik even met haar. Op een ander moment gaat ze mee naar mijn werk.

Naast haar welwillendheid om kalmerende energie te geven, helpt zij ook bij de communicatie. En dan met name de communicatie met jezelf. De steen zet je echt aan tot actie om meer rust in te bouwen in je leven. Zeg je te weinig nee en kies je te weinig voor jezelf? Dan is de blauwe calciet jouw steen. Klik hier voor meer informatie over blauwe calciet of om zelf een blauwe calciet te kopen.

Gerelateerde berichten

Ondersteuning bij je spirituele ontwikkeling

Ondersteuning bij je spirituele ontwikkeling

Wij bij Dyona ervaren dagelijks wat edelstenen voor je kunnen doen. En wij delen daarom ook graag onze ervaringen met jou! We merken dat mensen die voor het eerst stenen kopen, vaak aan het begin staan van hun spirituele ontwikkeling. Het is dan ook logisch dat het...

Duimstenen

Duimstenen

Wel eens gehoord van een duimsteen? Duimstenen; heb je daar wel eens van gehoord? Dit zijn (edel)stenen waarbij een inkeping in de steen is geslepen. Je zult merken dat je duim precies in die inkeping past en dat je automatisch over de steen begint te wrijven. Door...

Creëer een magische sfeer in je woonkamer met edelstenen

Creëer een magische sfeer in je woonkamer met edelstenen

Creëer een fijne energie in je woonkamer Wij snappen bij Dyona dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet met al die soorten edelstenen. Welke edelstenen passen nou goed in je huiskamer? Wij vertellen het je! Want het is toch het heel fijn als je in het hart van...