Nefriet jade

Nefriet (jade) is een jade variant. Deze edelsteen staat voor overvloed en voorspoed, en heeft een helende energie.

Deze doorgaans groene steen staat bekend onder de naam jade of nefriet jade.

Werking van nefriet: overvloed, voorspoed en geluk

Nefriet staat bekend als een gelukssteen. Ze ondersteunt je om meer van het leven te genieten en om meer vreugde te ervaren. Ze kan je helpen wanneer je je focus wilt richten op overvloed in plaats van schaarste. Gebruik haar energie wanneer je je money mindset wilt verbeteren en bezig bent met het aantrekken van (financiële) rijkdom.

Denken in tekorten kan resulteren in het beperken van je groei en je potentieel. Je ziet de onmogelijkheden en risico’s in plaats van kansen. Schaarste denken leidt regelmatig tot wantrouwen en een gebrek aan het ervaren van de vreugde van het moment.

Wil je meer voorspoed en welvaart ervaren? Kies voor een mindset van overvloed en laat deze prachtige groene edelsteen je daarin inspireren en ondersteunen.

Energie van nefriet: versterkend en helend

Deze steen resoneert sterk met het hartchakra. Ze heeft een helende en harmoniserende energie en kan daarmee je tot ondersteuning zijn wanneer je meer levenskracht wilt voelen en meer (emotionele) balans wilt ervaren.

De nefriet edelsteen kan ook het gevoel van liefde en tolerantie voor de mensen om je heen versterken. Soms is het alsof ze wil zeggen:

Er is overvloed, er is genoeg. Ontvang en deel met liefde

Nefriet kan ook ervaren worden als sterk beschermd en ontladend.

Gebruik van nefriet: meditatie, manifestatie en reizen

Nefriet wordt ook vaak gebruikt bij meditatie, massage, therapie en kan zowel op het lichaam als bij je gedragen worden. Ook kan je haar op een voor jou bijzondere plek neer te leggen.

Bij het manifesteren van financiële overvloed en de bijbehorende visualisaties is de nefriet edelsteen een welkome ondersteuning.

Neem haar ook mee tijdens je reizen; wanneer je je hart meer wilt openen voor nieuwe indrukken en nieuwe mensen is zij fijn om bij je dragen. En wat beschermende energie kan je ook een veilig gevoel geven.

Echte jade of nepjade? New jade, Koreaanse jade en Chinese jade

Jade is een ontzettend bekende en geliefde edelsteen, maar wordt daardoor nog wel eens als commerciele naam gebruikt voor stenen die erop lijken. Vaak is dit serpentijn, boweniet of groene aventurijn. Soms wordt dit Koreaanse jade, Chinese jade, New Jade of jadeniet genoemd. Dit is echter niet juist, want het zijn echt andere steensoorten.

Let vooral op bij massage edelstenen zoals de bekende gua sha shrapers en kammen, en de ‘paddestoelen’ stenen. De ‘jade’ varianten zijn bijna nooit gemaakt van echte jade. De lage prijs verraadt het eigenlijk al. Echte jade is veel kostbaarder.

Echte jade: nefriet en jadeïet

Echte jade kent twee varianten: nefriet en jadeïet. Nefriet komt veel vaker voor en is doorgaans wat donkerder en diepergroen van kleur.

De donkergroene kleur krijgt ze door het hoge ijzergehalte. Door meer chroom kan ze smaragdgroen worden en door ijzeroxiden geel tot bruin. Nefriet wordt oa. gevonden in Canada, de VS, China, Nieuw-Zeeland en dichterbij huis in Polen en Duitsland.

NB. Deze steen is niet geschikt voor het maken van edelstenenwater op de directe manier.

4 resultaten