Charoïet

Charoïet
Charoïet heeft altijd prachtige paarse kleuren in zich en is sterk verbonden met het kruinchakra. De steen laat je loskomen van aardse zaken waar dat nodig is en stelt je in staat om prioriteiten te stellen. Zij stimuleert daadkracht en geeft ook inzicht. Charoïet is een krachtige steen, zij geeft geen zachte energie, Als je haar draagt voel je haar op ieder moment dat je haar draagt.
Steen voor loslaten
Wanneer je iets moet loslaten zal deze steen je in de richting daarvan duwen. Dit is een steen die je gaat dragen omdat je ergens écht klaar mee bent of als je echt toe bent aan inzicht omdat je een situatie niet het hoofd kan bieden. Vanwege de sterke energie minder geschikt voor kinderen, tenzij het een kind met autisme betreft. Juist hiervoor kan de steen heel geschikt zijn.
Spirituele ontwikkeling en charoïet
Door zijn krachtige werking is charoïet ook een steen die je heel goed kunt inzetten om steeds beter in contact te komen met je spirituele Zelf. Ze helpt je om met een onvoorwaardelijke liefde voor jezelf dat pad van spiritualiteit te bewandelen en je niets aan te trekken wat anderen hier mogelijk van zouden kunnen vinden. Vanuit de verbinding met het Universum en het innerlijke weten ondersteunt ze je op je pad naar onafhankelijkheid. Ze werkt in op onder andere het kruinchakra, derde oog chakra en het hartchakra. Mediteer met deze steen voor diepe inzichten en mooie boodschappen.