Ontladen en opladen

Wanneer je begint met het verzamelen van edelstenen en met ze wilt werken vanwege hun energie, lees je vrijwel overal dat je ze moet ontladen en opladen. Een verhaal dat door iedereen klakkeloos wordt overgenomen. In mijn artikel ‘De trilling van stenen, hoe zit dat?’ legde ik al uit dat de trilling van een steen nooit verandert. Op moleculair niveau verandert een steen nooit. Nee echt, nooit. Dus de energie ook niet. Kan je opladen wat je wilt, maar de steen verandert niet. Het kan wel zijn dat jij ervaart dat de steen anders is. Wij zijn namelijk wel enorm veranderlijk in onze energie dus je hebt dan vooral jezelf ontladen en niet de steen.

De steen reinigen

Wanneer iemand mij dus vraagt, moet ik de steen ontladen en opladen wanneer ik de steen ontvang is mijn antwoord altijd nee. Dat hoeft niet. Iets wat je wel zou kunnen doen is de steen reinigen. Bij alle objecten, mensen en dieren kan het voorkomen dat er energie aan blijft ‘kleven’. En let wel op: de energie kleeft er aan vast, maar verandert de energie van het object zélf dus niet. Wanneer je van mij een steen ontvangt kan het zijn dat er nog iets aan kleeft. Dat kan je weghalen door de steen te reinigen met witte salie, palo santo of wierook. Er zijn mensen die adviseren om de steen onder stromend water te doen, maar dat raad ik ten zeerste af. Niet alle stenen kunnen tegen water en je moet wel erg goed weten hoe de structuur van een steen is wil je precies weten welke steen wel of niet onder water mag.

Witte salie, palo santo en wierook wordt al eeuwen gebruikt als reiniger en zijn veilig voor de stenen. Belangrijk om te weten is dat ik regelmatig de stenen reinig met palo santo en er doorgaans dus geen energie meer aan zal kleven als jij stenen ontvangt. Dus dat is heel makkelijk wanneer jij ze ontvangt: ze zijn dan helemaal klaar om zich te verbinden met jouw energie!

Maar die volle maan dan!

Ik snap het. Je leest het zo vaak dat je al je stenen in de volle maan  moet leggen want dan zou je ze opladen. Doe je zelf een gunst en ga zelf even genieten van de volle maan. Pak een lekkere kop thee, een deken als het koud is en ga even zitten in het maanlicht. Wij zijn veranderlijk in onze energie, wij ervaren daadwerkelijk de volle maan – en de andere maanfases. Een steen zal het een zorg zijn welke maanfase het is en of het sneeuwt of de zon schijnt. Een steen blijft super stabiel in zijn energie, dat is juist de kracht van een steen en laten we die eren door hierop te vertrouwen. De tijd die je besteed aan al je stenen uit huis verzamelen, ze onder de kraan houden of in een bakje met water te leggen kan je dus veel beter besteden aan het zelf genieten van het maanlicht. Je zal merken dat het je zo’n fijn gevoel geeft om gewoon lekker van de maan te genieten!

De steen is gebarsten, ik heb de steen dus niet meer nodig.

In iedere steen kunnen barstjes voorkomen, soms niet te zien met het blote oog. Door ze te dragen kunnen die barstjes groter worden. Ook omgevingsfactoren zoals temperatuur en vochtigheid kunnen ervoor zorgen dat de barstjes in de steen erger en groter worden. Een steen is miljoenen jaren oud en zal niet door een mens spontaan barsten.

Mijn hanger is gevallen, de steen is klaar met mij.

Ook dit is een verhaal wat ooit in de wereld is gebracht en iedereen maar overneemt. Ik vind het vooral een goed verkooptrucje als ik eerlijk ben, want de edelsteen hangertjes zijn doorgaans nou eenmaal niet zo stevig. De kans dat het metalen clipje van een hanger loslaat is aanwezig, dus meestal is het gewoon het materiaal waarmee de hanger is bevestigd dat niet zo sterk is in plaats van dat de steen ‘klaar is met jou’.

Wanneer weet je dan welke steen je nodig hebt en wanneer juist niet?

Ik weet welke steen bij mij past door hem te zien en anderen moeten de steen voelen om te weten of de steen bij hen past. Iedere manier is goed, maar uiteindelijk komt het er vooral op neer dat je intuïtief weet of voelt of de steen bij je past. Stenen zijn al zo oud en hun trilling is net zo oud. Een steen is enorm stabiel in zijn energie en om die reden kunnen wij goed aanvoelen of een steen wel of niet bij ons past. Luister goed naar jezelf en twijfel niet teveel. En mocht je er toch niet uitkomen, kan je mij altijd even een berichtje sturen.

Ontdek zelf de reinigende werking van witte salie en palo santo. Klik hier.

Gerelateerde berichten

Ondersteuning bij je spirituele ontwikkeling

Ondersteuning bij je spirituele ontwikkeling

Wij bij Dyona ervaren dagelijks wat edelstenen voor je kunnen doen. En wij delen daarom ook graag onze ervaringen met jou! We merken dat mensen die voor het eerst stenen kopen, vaak aan het begin staan van hun spirituele ontwikkeling. Het is dan ook logisch dat het...

Duimstenen

Duimstenen

Wel eens gehoord van een duimsteen? Duimstenen; heb je daar wel eens van gehoord? Dit zijn (edel)stenen waarbij een inkeping in de steen is geslepen. Je zult merken dat je duim precies in die inkeping past en dat je automatisch over de steen begint te wrijven. Door...

Creëer een magische sfeer in je woonkamer met edelstenen

Creëer een magische sfeer in je woonkamer met edelstenen

Creëer een fijne energie in je woonkamer Wij snappen bij Dyona dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet met al die soorten edelstenen. Welke edelstenen passen nou goed in je huiskamer? Wij vertellen het je! Want het is toch het heel fijn als je in het hart van...