Kaarsenmagie

Vuur is magisch

Wij hebben als mensen een belangrijke connectie met vuur. Het zorgt voor licht, warmte en geborgenheid. Zeker in de winter is het heerlijk om gezellig de kaarsjes aan te doen in huis en met een kop thee op de bank onder een deken te kruipen. Maar ook in de zomer is vuur heel uitnodigend en verbindend; denk maar aan een groot kampvuur op de camping of een vuurkorf in de achtertuin. Het maakt onze avonden net iets gezelliger. Maar vuur is ook magisch. En je kunt haar gebruiken voor het uitvoeren van mooie rituelen. Er zijn heel veel manieren om intenties te zetten of rituelen uit te voeren. Een van die manieren is door gebruik te maken van vuur en kaarsen; ook wel kaarsenmagie genoemd.

Intenties zetten

Bij kaarsenmagie gaat het om het zetten en bekrachtigen van intenties of wensen. De eerste stap is om goed voor jezelf te bedenken wat je aan het Universum mee wil vragen; welke wens je uit wil spreken. Zorg ervoor dat deze positief geformuleerd is, het Universum zorgt ervoor dat je krijgt wat je vraagt. Stel je je vraag op deze manier, als voorbeeld, ‘Ik wil graag meer liefde in mijn leven uitnodigen’, dan zeg je eigenlijk; Ik heb een tekort aan liefde. Het Universum zal vervolgens situaties op je pad brengen waarin je het gevoel krijgt meer liefde te willen, dus vanuit dat tekort. Wat je eigenlijk bedoelt is dat je graag meer liefde zou willen ontvangen; maar dat onderscheid kent het Universum niet. En dus is het belangrijk om je intentie of wens zo te formuleren dat het positief is en dat je het gevoel hebt dat je het eigenlijk al voelt, hebt of bezit. ‘Ik ervaar een overvloed aan liefde in mijn leven’ zal ook situaties en momenten opleveren waarin je een overvloed aan liefde zal ervaren.

Alle kleuren van de regenboog

Op het moment dat je je intentie duidelijk hebt voor jezelf, ga je op zoek naar een kaars om de intentie mee uit te gaan spreken naar het Universum. Je kiest de kleur van de (geheel doorkleurde) kaars op basis van de intentie waarom je de kaars wilt gaan branden. Als je intentie te maken heeft met passie en kracht, kies je bijvoorbeeld voor een rode kaars.

Ritueel

Als je bij je intentie een bijpassende kaars uitgezocht hebt, kun je deze op een veilige plek neerzetten. Vervolgens kun je nog bijpassende voorwerpen rondom de kaars leggen, die je intentie versterkt en bekrachtigt. Denk hierbij aan bloemen, schelpen, zaadjes, kruiden of (edel)stenen. Het beste kun je bij een ritueel de kaars helemaal in 1 keer op branden; kies bij voorkeur dan ook voor een wat kleinere kaars. De kleine spell-kaarsjes in de webwinkel van Dyona zijn hier bijvoorbeeld heel geschikt voor; die branden ongeveer een uurtje. Als je je intentie nog extra kracht bij wil zetten kun je je intentie ook op een papiertje schrijven en deze verbranden in het vuur van je intentie.

Staren in de vlam

Neem echt de tijd voor het branden van de kaars. Maak er een moment van, even helemaal voor jezelf. Om echt even te zitten met je intentie en het vuur. Laat de vlam van de kaars je vertellen hoe je boodschap wordt ontvangen door het Universum. Heeft je kaars een sterke vlam, dan mag je ervan uit gaan dat je intentie sterk gezet is. Bij een zwakke vlam mag je het ritueel nog een keer herhalen om extra kracht bij te zetten. Gaat de vlam niet echt goed aan, dan mag je je intentie wellicht nog een keer bekijken en misschien wel een beetje aanpassen. Flikkert je vlam heel erg, dan is het waarschijnlijk een onderwerp wat erg aan je hart ligt of er veel emoties bij betrokken zijn.

Ik hoop dat je geniet van het vuur en de magie van kaarsen. Het Universum luistert, dus spreek vooral vanuit je hart en ziel.

Gerelateerde berichten

Ondersteuning bij je spirituele ontwikkeling

Ondersteuning bij je spirituele ontwikkeling

Wij bij Dyona ervaren dagelijks wat edelstenen voor je kunnen doen. En wij delen daarom ook graag onze ervaringen met jou! We merken dat mensen die voor het eerst stenen kopen, vaak aan het begin staan van hun spirituele ontwikkeling. Het is dan ook logisch dat het...

Duimstenen

Duimstenen

Wel eens gehoord van een duimsteen? Duimstenen; heb je daar wel eens van gehoord? Dit zijn (edel)stenen waarbij een inkeping in de steen is geslepen. Je zult merken dat je duim precies in die inkeping past en dat je automatisch over de steen begint te wrijven. Door...

Creëer een magische sfeer in je woonkamer met edelstenen

Creëer een magische sfeer in je woonkamer met edelstenen

Creëer een fijne energie in je woonkamer Wij snappen bij Dyona dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet met al die soorten edelstenen. Welke edelstenen passen nou goed in je huiskamer? Wij vertellen het je! Want het is toch het heel fijn als je in het hart van...