Hoe verbeter je de energie in je huis?

Top 5 Edelstenen bij Feng Shui

Feng shui gaat om het veranderen van energie in ruimtes. Edelstenen kunnen jou helpen je energieveld te versterken, de gewenste energie aan te trekken, je negatieve energie op te ruimen en nog veel meer. In feng shui worden edelstenen gebruikt voor onder andere aarding, bescherming en liefde. Maar wat is feng shui nu eigenlijk? Dat ga ik je uitleggen in deze blog. Daarnaast vertel ik je meer over de top 5 edelstenen bij feng shui en waar je deze op kantoor of in huis kunt plaatsen. 

Wat is Feng Shui?

In het kort gezegd is Feng Shui de balans tussen jou en je leefruimte en werkomgeving. De techniek van feng shui brengt je in balans met de natuurlijke wereld. Je brengt als het ware de energie van een bepaalde ruimte in evenwicht. Dit zorgt ervoor dat je gezonder en gelukkiger zult zijn. Bij het toepassen van ruimtelijk ordening wordt er ook rekening gehouden met het plaatsen van meubels op een bepaalde wijze. Dit is een effectieve manier om te zorgen voor innerlijke rust, balans, comfort en harmonie in jouw omgeving. 

Hoe pas ik Feng Shui toe in mijn omgeving?

Er is veel te vertellen over hoe je Feng Shui toepast in je huis. Er zijn dan ook verschillende tips te vinden op het internet om je huis geheel Feng Shui in te richten. Dit zijn een paar praktische tips die je direct toe kunt passen: houd je omgeving schoon en opgeruimd, maak gebruik van planten. Planten zorgen namelijk voor de levensenergie en voegen frisheid toe in je omgeving. Maak de routes in je huis obstakelvrij. Efficiëntie is alles in feng shui, dus het is belangrijk om obstakels van je pad te verwijderen en je flow zo gemakkelijk mogelijk te maken.

De top 5 edelstenen

Heb je eenmaal je huis zo goed als ingericht volgens de Feng Shui-wijze? Dan is het tijd om te kijken naar edelstenen. Ik adviseer deze 5 edelstenen: 

Bergkristal

Vanwege de geneeskrachtige werking van deze edelsteen, is dit de ideale steen voor feng shui.  Deze krachtige werking van Bergkristal wordt dan ook veelal gebruikt voor healings en energetisch werk. In ruimtes heeft deze steen diverse werkingen van het beschermen, opruimen en versterken van je energieveld tot het dragen van een specifieke kwaliteit van energie, of het nu is om liefde aan te trekken of om angst te verminderen. Deze feng shui-edelsteen is ook een favoriet van interieurontwerpers omdat de heldere kleur in elk interieur past.

Rozenkwarts


De energie van Rozenkwarts is pure zachtheid, liefde en genezing. Ook bij pijn en verdriet en andere negatieve energie zorgt rozenkwarts voor kalmering. Omdat rozenkwarts zo krachtig verbonden is met je hart en omdat het constant een rustgevende stroom van liefde uitstraalt, is dit het absoluut beste feng shui-kristal voor elke slaapkamer. Plaats rozenkwarts stenen bijvoorbeeld in je nachtkastje of in een kommetje op je nachtkastje. Wanneer je maken hebt met een lastige tijd in je liefdesrelatie kun je bijvoorbeeld rozenkwarts edelstenen onder je kussen plaatsen. 

Amethist

De energetische werking van de Amethist sluit goed aan bij een feng shui inrichting. De krachtigste vorm van amethist is de hoge geode met diepe en heldere paarse kleur. Dit kan het ultieme feng shui middel zijn voor elke ruimte. Het zorgt er namelijk voor dat alle lagere energieën geabsorbeerd worden en omgezet worden in positieve en krachtige lichtenergie. Maak in huis gebruik van kleine Amethisten of Amethist handstenen voor een kalme spirituele en zuiverende energie.

Tijgeroog

Het mooie van Tijgeroog is dat het je beschermt en inzicht geeft, waardoor je een levendiger, sterker energieveld creëert. Het brengt je weer in balans. Ook zorgt de steen voor innerlijke rust. Vanwege zijn sterke aardse energie is deze steen absoluut een feng shui-must.  Tijgeroog kan je helpen persoonlijke energie te aarden, angsten weg te nemen, helpen je beter te concentreren, geluk aan te trekken en inzicht te brengen in complexe situatie. Afhankelijk van je doel is Tijgeroog te plaatsen op diverse plekken in huis. 

Carneool

Dit is een van de beste stenen om je fysieke energie te activeren. De belangrijkste eigenschappen van Carneool zijn energie geven en aarden. Ook heeft Carneool beschermende eigenschappen. Carneool jou tegen de negatieve emoties van andere mensen. Het biedt een schild tegen bijvoorbeeld jaloezie en woede. Plaats carneool in huis waarbij liefde en relaties centraal staan. Denk bijvoorbeeld aan twee caneoolharten om de warme, liefdevolle en sensuele energie te versterken. 

Gerelateerde berichten

Ondersteuning bij je spirituele ontwikkeling

Ondersteuning bij je spirituele ontwikkeling

Wij bij Dyona ervaren dagelijks wat edelstenen voor je kunnen doen. En wij delen daarom ook graag onze ervaringen met jou! We merken dat mensen die voor het eerst stenen kopen, vaak aan het begin staan van hun spirituele ontwikkeling. Het is dan ook logisch dat het...

Duimstenen

Duimstenen

Wel eens gehoord van een duimsteen? Duimstenen; heb je daar wel eens van gehoord? Dit zijn (edel)stenen waarbij een inkeping in de steen is geslepen. Je zult merken dat je duim precies in die inkeping past en dat je automatisch over de steen begint te wrijven. Door...

Creëer een magische sfeer in je woonkamer met edelstenen

Creëer een magische sfeer in je woonkamer met edelstenen

Creëer een fijne energie in je woonkamer Wij snappen bij Dyona dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet met al die soorten edelstenen. Welke edelstenen passen nou goed in je huiskamer? Wij vertellen het je! Want het is toch het heel fijn als je in het hart van...