Het jaar 2020 – Een 4 jaar en retrograde

In dit blog wil ik iets met je delen over het jaar  2020. Dit jaar is de start van een nieuw decennium en door gebruik te maken van numerologie krijg je een leuk inkijkje in de energie van 2020. Ook kijken we naar de overige energieën van 2020 zoals retrograde en de supermaan.

Een 4 jaar 

2020 is in de numerologie een ‘4 jaar’ (2+0+2+0=4). Het getal 4 staat voor verantwoordelijkheid, stabiliteit en praktisch denken. Het getal is ook een getal van kalmte en focus. Dat maakt 2020 een jaar van ‘hard werken zal lonen’. Wanneer je echt aan de slag gaat met je dromen en hier echt voor gaat is er alle kans dat ze uitkomen.

Daarnaast is er ook nog zoiets als een persoonlijk jaarnummer, die bereken je als volgt:
Geboortedag + geboortemaand + 2020 = jaarnummer
In mijn geval is dat dan 16-07-2020 dus 1+6+0+7+2+0+2+0=18 = 1+8=9. Mijn jaarnummer is dus 9. Reken nu zelf jouw jaarnummer uit en kijk hieronder wat dit nummer betekent voor jou.

1: Focus op een nieuwe start. Laat het verleden los en durf moedig te zijn en te gaan staan voor wat jij vindt.
2: Heb vertrouwen in dat je nooit alleen bent. Relaties met anderen zijn een thema het aankomende jaar.
3: Ga op zoek naar je echte zelf en durf daarvoor uit te komen. 3 is ook een hele creatieve energie.
4: Een jaar gefocust op werk en organisatie. Maak jouw fundament sterker dit jaar.
5: Dit getal geeft grote keuzes aan die gemaakt moeten worden. De energie van vrijheid zal belangrijk voor je zijn.
6: Het getal van verantwoordelijkheid nemen en grote focus leggen op je gezondheid en ‘thuis’ zijn.
7: Het wordt een jaar van spirituele groei, gericht zijn op jezelf en magie. Geeft aandacht aan je intuïtie.
8: Leiderschap, geld manifesteren en het overkomen van grote obstakels die je sterker gaan maken.
9: Er komt een einde aan een cyclus van leermomenten. Je bent waar je moet zijn. Je komt nog meer bij jezelf.

De maan en de planeten

Wanneer we kijken naar de cyclus de maan en de planeten zijn er een aantal opvallende momenten in 2020. Tijdens een volle maan is het trouwens erg fijn om een maansteen te dragen. Ken jij deze steen al of heb je er nog geen? Klik dan hier om meer over deze steen te lezen.

17 februari t/m 10 maart: Mercurius retrograde

Deze retrograde is vaak de bekendste en dat is niet voor niets. Als Mercurius in retrograde loopt is communicatie wat lastiger en is het belangrijk om hierin geduld op te brengen. En als er dan iets kapot moet gaan – zoals een auto of printer- dan gebeurt dat meestal tijdens een mercurius retrograde. Ook is het vaak niet handig om nieuwe, grote projecten te starten tijdens mercurius retrograde. Maak liever af waar je eerder mee begonnen bent.

Maart: De volle maan op 9 maart is een Supermaan

De maan staat dan iets dichter bij de aarde en veel mensen ervaren dat de effecten van de volle maan net wat sterker zijn dan bij een gewone volle maan.

April

Ook tijdens deze maand wordt er gesproken van een supermaan tijdens de volle maan.

13 mei t/m 25 juni: Venus retrograde

Als planeet van de liefde is het belangrijk om te letten op jouw liefde. Blijf liefde ontvangen en geven. Venus daagt je uit om naar je hart te kijken tijdens een retrograde en helpt ons om lessen te zien over liefde en ons hart,

18 juni t/m 12 juli: Mercurius retrograde

Oktober: Twee volle manen in deze maand, iets wat doorgaans maar één keer per jaar gebeurt. Sommige mensen zeggen dat de tweede volle maan een ‘blauwe maan’ is en een speciale energie heeft. Hier ben ik het niet mee eens. Wij mensen hebben onze kalender bedacht omdat het handig uitkwam. Als wij de maancyclus als kalender aan zouden houden, zou die ‘tweede volle maan’ niets uitmaken.

9 september t/m 14 november: Mars retrograde.

De planeet van vuur, actie en lust. Die drie dingen kunnen in de war raken en je kan je zelf ineens vol lust vinden of juist passief worden. Met deze planeet in retrograde is het starten van een nieuwe relatie in deze tijd vaak gedoemd om te mislukken – of dat nou een liefdesrelatie is of een werkrelatie.

14 oktober t/m 3 november: Mercurius retrograde

Al met al wordt 2020 in de sterren weer in een bewogen jaar. Maar het wordt vooral een jaar waarbij we de vruchten mogen plukken van de fundamenten en keuzes die we in de voorgaande jaren hebben gemaakt. In 2020 zal je hard moeten werken om te bereiken wat jij wilt, maar de sterren laten zien dat je het in 2020 ook echt kunt bereiken. Dus waar wacht je op; maak die plannen en voer ze uit! De tijd van dromen is voorbij – het is tijd voor actie!

Gerelateerde berichten

Ondersteuning bij je spirituele ontwikkeling

Ondersteuning bij je spirituele ontwikkeling

Wij bij Dyona ervaren dagelijks wat edelstenen voor je kunnen doen. En wij delen daarom ook graag onze ervaringen met jou! We merken dat mensen die voor het eerst stenen kopen, vaak aan het begin staan van hun spirituele ontwikkeling. Het is dan ook logisch dat het...

Duimstenen

Duimstenen

Wel eens gehoord van een duimsteen? Duimstenen; heb je daar wel eens van gehoord? Dit zijn (edel)stenen waarbij een inkeping in de steen is geslepen. Je zult merken dat je duim precies in die inkeping past en dat je automatisch over de steen begint te wrijven. Door...

Creëer een magische sfeer in je woonkamer met edelstenen

Creëer een magische sfeer in je woonkamer met edelstenen

Creëer een fijne energie in je woonkamer Wij snappen bij Dyona dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet met al die soorten edelstenen. Welke edelstenen passen nou goed in je huiskamer? Wij vertellen het je! Want het is toch het heel fijn als je in het hart van...