Mala edelsteen

Enig resultaat

Sinds het begin verkoopt Dyona al mala’s, omdat ze mooi zijn én fijn bij je spiritual practice. Wat een mala is en waarom wij vinden dat dit écht een fijne tool is leggen we je hier uit.

Een mala is een Tibetaanse gebedsketting en wordt gebruikt om mantra’s te tellen tijdens het mediteren.  Zij heeft traditioneel 108 kralen, wat een heilig getal is. Wanneer je 1+0+8 optelt kom je uit bij het getal 9, dit is het getal van voltooiing. Wanneer je alle 108 kralen en dus 108 mantra’s hebt gehad, is je routine voltooid.

Hoe werken mantra’s en mala’s?

Een mantra is een woord, zin of geluid dat je herhaald tijdens een meditatie die je helpt om te concentreren. Ik gebruik niet alleen een mantra tijdens een meditatie trouwens, ook in het dagelijks leven kan ik mantra’s opzeggen. Maar tijdens een meditatie is het opzeggen van een mantra het meest effectief: dan richt je écht je energie op één punt: de mantra. En daarbij komt dan ook de mala om de hoek kijken. Deze zorgt ervoor dat je niet exact hoeft te tellen hoeveel mantra’s je al hebt opgezegd: je zegt de mantra per kraal op.

Om de mala te gebruiken leg je deze over je middelvinger of ringvinger heen. Vervolgens zeg je de mantra op en gebruik je je duim om één kraal door te schuiven. Zo simpel is het. Wel even volhouden, het is de bedoeling dat je het echt 108 keer herhaalt.  En oja, leg de mala niet over je wijsvinger. Die staat namelijk in de traditionele leer voor het ego en dat is nou nèt niet waar we meer aandacht aan willen besteden tijdens het opzeggen van een mantra.

Time to work the magic

Je begint altijd met de kraal links van de gurukraal, de grootste kraal in de mala. Je slaat de gurukraal dus over, die markeert het begin en het eindpunt. Je eindigt dan ook bij de kraal vóór de gurukraal. Traditioneel begin je dus altijd aan de linkerkant van de gurukraal. Er wordt ook gezegd dat bij iedere meditatie waarbij je 108 mantra’s hebt opgezegd, de mala extra energie krijgt. Hoe vaker je de mala gebruikt, hoe krachtiger zij dus wordt.

Mantra’s als manifestatiekracht

Door iets vaak te herhalen programmeer je jouw hersenen om ermee aan de slag te gaan en erin te gaan geloven. Zo kan een simpele mantra  heel effectief zijn op ieder willekeurig moment. Een aantal van mijn favoriete mantra’s zijn:

“ik kies voor liefde”

“Ik kies voor zachtheid”

“Ik ben goed zoals ik ben”

“Ik ben kracht”

Kies een mala of vraag om advies

Bij Dyona verkopen we verschillende mala’s. Kies er eentje waarbij jij voelt dat hij bij je hoort of eentje die je gewoon heel erg mooi vind. Zo hebben we een hele mooie zwarte toermalijn mala om te helpen aarden of een rozenkwarts mala voor zelfliefde. Wil je al onze mala’s zien? Klik dan HIER. Per mala hebben wij beschreven wat de energie van de mala is. En als je er dan nog nog niet helemaal uitkomt, mag je altijd contact met ons opnemen.