Edelstenen in huis

Edelstenen in huis

Mijn huis ligt vol met edelstenen. Op de wc, in het tuinhuis, in de slaapkamer: overal liggen edelstenen. En vaak is dat iets wat er een beetje insluipt wanneer je steeds meer edelstenen verzameld. Maar waar plaats je nou welke steen en welke steen is goed voor bijvoorbeeld de energie in de slaapkamer of die van de woonkamer? In dit artikel vertel ik je welke stenen ik voor welke ruimte in het huis een aanrader vindt.

Edelstenen in de woonkamer

In de woonkamer ben je natuurlijk erg veel en dit is vaak de plek waar je binnenkomt als je ‘thuis’ komt. In de hal doe je je jas uit en trek je je schoenen neer; je laat hiermee al een stukje achter wat ‘buiten’ was. Eenmaal in de woonkamer begint het echte thuiskomen. Thuiskomen wordt vaak ervaren als een warmte en een vriendelijkheid en deze energie wil je dus vergroten en bevorderen in de woonkamer. Om te beginnen is een gouden driehoek de basis voor de woonkamer. De gouden driehoek bestaat uit rozenkwarts, amethist en bergkristal en deze drie stenen leg je doorgaans bij elkaar. Waar de rozenkwarts zachtheid, liefde en vriendschap geeft aan de ruimte helpt de amethist om te ontspannen en inzicht te krijgen. De bergkristal is de steen van harmonie en helpt om balans te vinden.

Edelstenen op de badkamer en toilet

Op het toilet zijn we bezig met iets wat we vaak ‘even snel tussendoor’ doen. De één is in een minuut klaar en de ander zit wel een half uur op de wc. Toch is naar de wc gaan een essentieel iets van ons lichaam en we zitten al met al best vaak op de wc. Dus waarom zou je de energie op de toilet niet ook optimaal laten zijn voor hetgeen je daar doet. Zo kan je oranje calciet op de toilet leggen. Deze edelsteen heeft energetisch een positieve werking op de spijsvertering. Daarnaast is de steen echt een positiviteit boost en is de feloranje kleur ook zo vrolijk. In de badkamer kan je naast de oranje calciet kijken naar stenen die een rustgevend effect hebben zoals de groene aventurijn en serpentijn. Beide stenen hebben een fijne invloed op het hartchakra en geven rust en ruimte.

Edelstenen in de (ouder)slaapkamer

Het ligt er hierbij een beetje aan welke energie je graag in de slaapkamer wilt verwelkomen. Hieronder dus een aantal soorten energie voor in de slaapkamer met bijpassende stenen.

Meer rust: Wanneer je veel piekert en moeilijk in slaap valt kan het zijn dat je niet zo goed geaard bent. Een rode jaspis of tijgeroog bij het voeteneinde ondersteunt je om beter te aarden. Leg bij voorkeur geen amethist of seleniet in de slaapkamer wanneer je veel piekert, deze stenen werken in op het derde oog en kruin chakra en kunnen ervoor zorgen dat je juist meer gaat piekeren.

Vervelende dromen: Als je last hebt van nachtmerries of het gevoel hebt dat je niet lekker slaapt en nog doodmoe bent als je wakker wordt, is de amethist een goede steen. Deze helpt je om meer inzicht in je dromen te krijgen en dus om te begrijpen waarom je iets droomt zodat je er wat mee kunt doen. Nachtmerries zijn vaak de dromen met het meeste inzichten, dus het is belangrijk om die te leren begrijpen. Daarnaast kan amethist ondersteunen om dieper te slapen.

Spice things up: Natuurlijk hoeft dat niet alleen in de slaapkamer, maar doorgaans spenderen we aardig wat tijd in de slaapkamer dus is dat een mooi moment om jezelf meer kracht en/of wat extra sensualiteit mee te geven. Carneool noem ik niet voor niets de sexy tijger steen dus die steen mag dan niet ontbreken. Carneool geeft kracht, maar ook een beetje sexiness en heeft zij een energetisch positieve invloed op voortplanting wanneer je daar behoefte aan hebt. Ook is de zonnesteen een goede steen voor extra kracht en ondersteunt zij je om meer kracht in jezelf te vinden.

Edelstenen in de kinderkamer

In de kinderkamer willen we vaak een rustgevende energie waar kinderen zich veilig voelen. Een fijne steen voor in de kinderkamer is dan ook celestien: deze heeft een hele zachte energie en een rustgevende werking. Celestien is er meestal in een ruwe variant, dus wil je graag een stee die kinderen ook zelf vast kunnen houden kan je kijken naar blauwe calciet. Deze heeft ook zo’n fijne, zachte energie en die is echt perfect voor in de kinderkamer. Naast deze mooie blauwe stenen kan je kijken naar labradoriet voor een veiliger gevoel. Labradoriet helpt om de aura af te sluiten voor (negatieve) invloeden van buitenaf en kinderen die snel last hebben van overprikkeling kunnen er baat bij hebben om een labradoriet op hun kamer te hebben. Mijn voorkeur hierin heeft een labradoriet met een lichte kleur, niet de hele donker groene. De lichtere versie heeft een wat zachtere energie en dat vind ik passender bij kinderen.

Je kunt op iedere leeftijd stenen in de kinderkamer leggen, maar let er natuurlijk op dat ze op jonge leeftijd er niet zelf bij kunnen. Welke edelstenen wij geschikt vinden voor kinderen kan je lezen in dit artikel (hier klikken).

Edelstenen in de werkkamer

In de werkkamer wil je gefocust kunnen werken en hiervoor zijn er ook een aantal stenen erg geschikt. Zo helpt fluoriet om je te focussen en vind ik zelf apofyliet echt een must have in de werkkamer. Deze steen helpt je om te denken in oplossing en geeft helderheid. Met name de groene apofyliet heeft deze energie sterk in zich. Wanneer je creatief werk hebt is de chrysocolla en prettige steen om in de werkkamer neer te leggen. Chrysocolla is wat mij betreft dé steen voor creativiteit en is vrij krachtig, een kleine chrysocolla in de werkkamer kan al ruim voldoende zijn om energetisch de ruimte te vullen met deze energie.

Bovenstaande stenen zijn tips van mij en zijn gebaseerd op mijn persoonlijke ervaringen. Heb jij een steen in een kamer liggen en dat voelt goed, maar staat niet in mijn lijstje? Geen probleem! Blijf vooral zelf voelen en leg de stenen op de plek waar het voor jou de juiste is.

Wil je graag advies welke steen past bij jouw vraag of probleem? Mail ons dan gerust naar [email protected]! Wij geven altijd gratis advies.

Foto door Lani Trock in opdracht van Ashley Neese

Gerelateerde berichten

Ondersteuning bij je spirituele ontwikkeling

Ondersteuning bij je spirituele ontwikkeling

Wij bij Dyona ervaren dagelijks wat edelstenen voor je kunnen doen. En wij delen daarom ook graag onze ervaringen met jou! We merken dat mensen die voor het eerst stenen kopen, vaak aan het begin staan van hun spirituele ontwikkeling. Het is dan ook logisch dat het...

Duimstenen

Duimstenen

Wel eens gehoord van een duimsteen? Duimstenen; heb je daar wel eens van gehoord? Dit zijn (edel)stenen waarbij een inkeping in de steen is geslepen. Je zult merken dat je duim precies in die inkeping past en dat je automatisch over de steen begint te wrijven. Door...

Creëer een magische sfeer in je woonkamer met edelstenen

Creëer een magische sfeer in je woonkamer met edelstenen

Creëer een fijne energie in je woonkamer Wij snappen bij Dyona dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet met al die soorten edelstenen. Welke edelstenen passen nou goed in je huiskamer? Wij vertellen het je! Want het is toch het heel fijn als je in het hart van...