5 Edelstenen ter ondersteuning bij depressieve gevoelens

Edelstenen bij depressieve gevoelens  

Ben jij op zoek naar edelstenen bij depressieve gevoelens? Of zit je even niet lekker in je vel en voel je je somber? Dan kunnen edelstenen je ondersteunen. Gevoelens van verdriet, eenzaamheid en vermoeidheid kunnen je lichaam en geest uit balans brengen. Wanneer dit soort gevoelens langdurig aanhouden, kun je te maken krijgen met een depressie. Belangrijk om te weten is dat edelstenen geen vervanging bieden voor een medische behandeling. Edelstenen kunnen jou wel ondersteunen, gebruik de edelstenen daarom in combinatie met een professionele behandeling. In deze blog gaan wij je vertellen welke edelstenen jou kunnen ondersteunen bij negatieve gevoelens of neerslachtigheid.

5 edelstenen die wij adviseren

Er zijn meerdere edelstenen voor negatieve gevoelens die jou kunnen ondersteunen. Het onderstaande lijstje bestaat uit stenen die wij jou persoonlijk aanraden. Tevens bieden wij deze stenen ook aan in ons assortiment. Mocht je nog niet zoveel ervaring hebben met stenen dan adviseer je om met een kleine edelsteen, armband of hanger te starten. Draag de steen bijvoorbeeld in je broekzak of leg hem op je nachtkastje. Merk je dat dit helpt en goed voelt voor jou? Dan kun je desgewenst investeren in een grotere edelsteen. Deze kun je dan plaatsen in huis op een rustige plek waar je veel tijd doorbrengt.

Rookkwarts

Deze donkere tot bruine vorm van kwarts is een steen voor heling. Het voert negatieve energie af en beschermt tegen negatieve straling. Rookkwarts is er om je te helpen bij beter geaard zijn en vooruit te gaan. Wat zo fijn is aan deze steen is dat het je helpt om negatieve emoties te overwinnen. Een rookkwarts geeft je ook de wil om jezelf te helen, dichter bij positieve energieën te komen en je hart te openen.

Zonnesteen

Alleen de naam al geeft je een positief gevoel. De zonnesteen is perzikoranje-roze van kleur met een prachtige glinstering erin. De zonnesteen geeft je lichaam en geest een lichtere energie en stimuleert optimisme. De steen wordt dan ook veel gedragen bij winterdepressies. Doordat het korter licht is en vaker grauw, voelen mensen zich meer somber in de winter. De Zonnesteen is een krachtig hulpmiddel om vreugde en andere positieve gevoelens in je leven te brengen. Ze hebben een sterke zonne-energie en ze weergeven de warmte, kracht en openheid van de zon in zich. Ook helpt de zonnesteen bij het verminderen van stress.

Rozenkwarts

Rozenkwarts is de steen van de liefde, maar ook zeer ondersteunend voor mensen die te maken hebben met neerslachtige gevoelens. Heb je bijvoorbeeld pijn uit het verleden en heb je dat nog niet verwerkt? Dan kan deze steen je energetisch ondersteunen om hiermee om te gaan. Het kan je ook helpen om vergeving te vinden en pijn los te laten. Deze edelsteen brengt verzachtende en helende energie in het Hartchakra en helpt je zacht voor jezelf te zijn en zelfliefde te ontwikkelen. Draag een rozenkwarts hanger over het hartchakra voor een krachtige genezing.

Amethist

De kleur van een amethist varieert van licht lavendel tot dieppaars en helder tot ondoorzichtig. Het is een geweldige steen voor verdriet en depressieve gevoelens omdat het je helpt om negatieve energie om te zetten in positieve energie. Het geneest op een diep niveau, vooral op het gebied van emotionele pijn. De edelsteen ondersteunt je lichaam bij het helen van de geest van alle negatieve emoties, gevoelens van stress en angsten. De helende eigenschappen van de Amethist helpen het energieveld van je lichaam te ontdoen van alle negatieve energieën en invloeden.

Carneool

Carneool bevat vrolijke oranje en rode kleuren wat je een krachtige energie geeft om je angsten te verminderen. Heb je het gevoel in een sleur te zitten en heb je motivatie en moed nodig om eruit te komen? Dan is Carneool een fijne edelsteen wat jou de wil geeft om positieve veranderingen in je leven aan te brengen. Ook van negatieve emoties van jezelf of andere biedt de carneool jou bescherming. 

 

Rookkwarts

Zonnesteen

Rozenkwarts

Amethist

Carneool

Gerelateerde berichten

Ondersteuning bij je spirituele ontwikkeling

Ondersteuning bij je spirituele ontwikkeling

Wij bij Dyona ervaren dagelijks wat edelstenen voor je kunnen doen. En wij delen daarom ook graag onze ervaringen met jou! We merken dat mensen die voor het eerst stenen kopen, vaak aan het begin staan van hun spirituele ontwikkeling. Het is dan ook logisch dat het...

Duimstenen

Duimstenen

Wel eens gehoord van een duimsteen? Duimstenen; heb je daar wel eens van gehoord? Dit zijn (edel)stenen waarbij een inkeping in de steen is geslepen. Je zult merken dat je duim precies in die inkeping past en dat je automatisch over de steen begint te wrijven. Door...

Creëer een magische sfeer in je woonkamer met edelstenen

Creëer een magische sfeer in je woonkamer met edelstenen

Creëer een fijne energie in je woonkamer Wij snappen bij Dyona dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet met al die soorten edelstenen. Welke edelstenen passen nou goed in je huiskamer? Wij vertellen het je! Want het is toch het heel fijn als je in het hart van...