De magie van de Lucht

Een ontmoeting met de wind

“Hoort u mij?” Vraag ik hardop aan de wind. Ik sta op een heuvel waar de wind door mijn haren danst. De bomen houden met moeite hun blaadjes vast. De wind danst om mij heen en huilt. Hij laat weten dat hij mij hoort en gaat daarna weer liggen.
‘Ik moet het gaan loslaten’, vertel ik hem. ‘Het heeft mij zoveel pijn gedaan wat er toen is gebeurd. Ik vind dat het tijd wordt om het los te laten. En i
k heb het verdriet lang genoeg met me meegedragen. Ik heb genoeg aan de inzichten die ik heb ontvangen. Het wordt tijd om vooruit te gaan.’

Met mijn blote voeten in het gras, mijn haren los en mijn handen geopend voor de wind hoor ik de wind van verre aan komen rollen. De bomen in de verte dansen wild met de wind die om hen heen waait.  Steeds dichterbij rolt de wind naar mij. Net voor het moment dat hij mij raakt ervaar ik dat het oké is, dat hij mij heeft gehoord en dat ik mag loslaten. Met volle kracht raast hij om mij heen, over mij heen en door mij heen. Met moeite blijf ik staan, zet mijn voeten nog steviger in de grond. En ik laat de wind meenemen wat ik los wil laten. Het kost al mijn kracht om te blijven staan en wanneer de wind weer gaat liggen zak ik ter aarde en laat ik mijn tranen de vrije loop. ‘Dank je wel’ fluister ik. ‘Dank je wel dat ik het mocht loslaten.’
– Elise Mosselman, tijdens een lentestorm in 2016

Loslaten

De wind is wat wij duidelijk ervaren van de lucht buiten. Vooral de herfststormen staan erom bekend veel harde wind met zich mee te brengen. Deze harde wind is juist een goed moment om naar buiten te gaan en met je gezicht gericht in de wind alles los te laten wat op dat moment nodig is. Ook kan je op een klein papiertje schrijven wat je los wilt laten en dit mee laten gaan met de wind. werd vroeger gezegd dat je al je geheimen kan vertellen tegen de wind, hij zal het nooit doorvertellen en je geheimen zijn dan veilig. En hoe fijn is het om soms gewoon je hart te kunnen luchten? Weet dat wind zal luisteren wanneer je het hem vertelt.

Divinatie met wierook, kruiden en papier

In de rook van wierook, kruiden en papier kan je heel veel lezen. Dit vraagt uiteraard wel wat oefening, maar het is een mooie divinatiemethode. Om hiermee te beginnen kan je kijken naar de rook tijdens het reinigen van je huis, een product of jezelf.
Wanneer de rook dik is en vloeit in één stroom is dit vaak een teken dat er negatieve energie is, of in ieder geval energie die niet bij je hoort. Vaak gaat deze rook naar boven en dwarrelt er niets naar beneden, naar links of naar rechts. Dit is een teken dat je een goed moment hebt uitgekozen om te reinigen, het is nodig!

Rook na reiniging

Zodra je het doel gereinigd hebt, zou de rook als het goed is minder dik moeten zijn en echt mogen gaan dwarrelen. Hierdoor zal rook altijd naar boven gaan, maar deze rook zal dit via links en rechts doen. Het is een veel lichtere rook dan de rook hiervoor, een teken dat de energie ook lichter is. Als je dit eenmaal onder de knie hebt, het zien van de status van de energie in rook, kan je steeds verder gaan. Door je te concentreren op rook zal je kleuren, vormen en andere tekens gaan zien. Net zoals bij andere divinatiemethodes vraagt dit veel oefening, maar het is wel een hele interessante manier!

Gebruik wierook en/of salie om rook te creëeren, allerlei soorten vind je door hier te klikken.

Gerelateerde berichten

Ondersteuning bij je spirituele ontwikkeling

Ondersteuning bij je spirituele ontwikkeling

Wij bij Dyona ervaren dagelijks wat edelstenen voor je kunnen doen. En wij delen daarom ook graag onze ervaringen met jou! We merken dat mensen die voor het eerst stenen kopen, vaak aan het begin staan van hun spirituele ontwikkeling. Het is dan ook logisch dat het...

Duimstenen

Duimstenen

Wel eens gehoord van een duimsteen? Duimstenen; heb je daar wel eens van gehoord? Dit zijn (edel)stenen waarbij een inkeping in de steen is geslepen. Je zult merken dat je duim precies in die inkeping past en dat je automatisch over de steen begint te wrijven. Door...

Creëer een magische sfeer in je woonkamer met edelstenen

Creëer een magische sfeer in je woonkamer met edelstenen

Creëer een fijne energie in je woonkamer Wij snappen bij Dyona dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet met al die soorten edelstenen. Welke edelstenen passen nou goed in je huiskamer? Wij vertellen het je! Want het is toch het heel fijn als je in het hart van...