Cleansing: hoe, waar en waarom?

In de webwinkel van Dyona vind je een eigen pagina voor cleansing artikelen. Al deze artikelen ondersteunen bij het reinigen van een ruimte, een voorwerp of jezelf. Maar waarom is cleansing belangrijk? En wanneer kan je nou het beste salie gebruiken en wanneer juist palo santo? Ik vertel het je in deze blog.

Waarom cleansing een belangrijk ritueel is

Cleansing betekent het energetisch reinigen en zuiveren van iets. Dat iets kan een ruimte zijn, een dier, een mens of een voorwerp. Wat je met een cleansing doet is dat je de energie, die is ‘vast blijven kleven’ in het aura, weghaalt. Tenminste, als het een energie is die je niet fijn vindt. Want een hele liefdevolle energie die is blijven plakken in je aura nadat je bij een vreugdevolle bruiloft bent geweest, die wil je niet kwijt. Het gaat dus echt om energie die je niet fijn vindt en waar je vanaf wil.

Zie jouw energie als jouw huis: Wat je niet in huis wil, haal je weg. En zo is het met energie dus ook. Over het algemeen blijft er als het goed is niet heel veel in je aura plakken. Ons aura is van zichzelf redelijk goed beschermd. Maar af en toe ontkom je er niet aan dat er wat blijft plakken in je aura. Dit kan je herkennen als een zwaar gevoel als je ergens of bij iemand bent geweest, een droevige sfeer in huis na een ruzie of een regelmatig terugkerende hoofdpijn wanneer je te maken hebt met vervelende situaties.

Smudges, salie, palo santo…

Dyona verkoopt verschillende artikelen voor een goede cleansing. Hieronder leg ik ze in het kort uit:

Witte salie: Wij verkopen dit zowel in losse blaadjes als in smudges. Een smudge is samengesteld uit meerdere witte salie blaadjes, die vervolgens samengebonden zijn. De werking van een smudge en losse blaadjes is hetzelfde. Witte salie heeft een zware geur en is uitstekend om te gebruiken voor het weghalen van zware energieën. Daarnaast helpt witte salie ook om goed te kunnen aarden.

Palo santo: Dit wordt ook wel heilig hout genoemd en heeft een heerlijke, houtige en kruidige geur. Mijn persoonlijke favoriet! Palo santo is een fijne cleansing methode die je dagelijks kunt inzetten. Zij helpt de wat zachtere energieën weg te halen die niet thuis horen in je aura én brengt een positieve sfeer.

Yerba Santa: Yerba Santa is een heilig kruid dat wordt ingezet bij reiniging, het aangeven van energetische grenzen én het weer vol van liefde maken van een ruimte. Ideaal is yerba santa te gebruiken ná het gebruik van witte salie. Waar de witte salie de ruimte zuivert, vult de yerba santa de ruimte met liefde en licht. Ook is yerba santa perfect voor op het altaar of als offer. Yerba santa geeft de energie van bescherming, liefde, opoffering en oerkracht.

Maar ook…

Florida water: Florida water komt uit Peru en wordt gebruikt bij rituelen ten behoeve van reiniging en zuivering.  Doe een scheutje Florida water in je sopje, sprenkel het bij de voordeur en/of reinig jezelf door wat Florida water in je badwater te doen. Florida water is voor alle energieën geschikt: Van de lichtere energieën tot de zwaardere energieën.

Sweetgrass: Sweetgrass is een in een vlecht gemaakte grassoort die ideaal is om te gebruiken nadat een ruimte gereinigd is. Sweetgrass vult de ruimte met positieve energie en een warme, zoetige geur. Gebruik sweetgrass dus na salie, palo santo of Floridawater.

Wierook: Dyona verkoopt palo santo wierook en witte salie wierook. Deze wieroken zijn goed geschikt om de ruimte te reinigen, maar ik vind ze persoonlijk minder krachtig dan gewoon palo santo of salie. Bij voorkeur gebruik je dus deze wierook als dagelijkse wierook voor nèt wat extra reiniging, maar voor een echte cleansing gebruik je één van de andere bovengenoemde artikelen. De palo santo wierook ruikt trouwens wel onwijs lekker en is geschikt om dagelijks te branden.

Het ritueel

Het woord ritueel kan wat heavy klinken, maar een cleansing ritueel hoeft dat niet te zijn. Sterker nog: je zou iedere dag even lekker met wat palo santo kunnen starten. Toch is het belangrijk dat je een cleansing niet ‘even snel tussendoor doet’, want dat maakt het minder krachtig. Hieronder een stappenplan hoe je een cleansing ritueel van een ruimte zou kunnen uitvoeren:

Stap 1: Ruim de ruimte op. Stofzuig, haal het stof weg en zorg dat de rommel is opgeruimd.

Stap 2: Reinig jezelf: ga met je gekozen cleansing artikel, zoals palo santo, om jezelf heen. Steek hiervoor het palo santo stokje aan, hou deze een tijdje in een vlam (van bijvoorbeeld een kaars), zodat hij goed brandt. Laat het stokje even branden en blaas deze vervolgens uit, zodat het stokje goed rookt. Laat de rook om je heen dwarrelen, terwijl je visualiseert dat je aura opgeruimd wordt.

Stap 3: Ga de ruimte rond met bijvoorbeeld de palo santo. Gaat hij ondertussen een keertje uit? Geen probleem. Gewoon weer even opnieuw aansteken. Cleansing vraagt om geduld: geen snelheid of ongeduldigheid. Terwijl je door de ruimte loopt is het weer belangrijk om te visualiseren dat de energie die je uit de ruimte wil halen weg gaat. Ik visualiseer dat de energie voor de ramen gaat hangen, wachtend op de vrijheid, want het wil weg uit de kamer die ik zo zorgvuldig aan het cleansen ben.

Stap 4: Wanneer je de ruimte rond bent geweest, zet je de ramen open. De energie die niet meer in de ruimte hoort te zijn, zal verdwijnen.

Tijd om zelf cleansing artikelen aan te schaffen. Bij Dyona vind je alles, zowel los als in handige sets! Klik hier om de cleansing artikelen meteen te bekijken.

Gerelateerde berichten

Zodiac Signs – Zon, Maan & Ascendant

Zodiac Signs – Zon, Maan & Ascendant

    Het zonneteken is bij veel mensen wel bekend; dat is namelijk het sterrenbeeld wat bij jou hoort. De meeste mensen weten dan ook nog wel dat je sterrenbeeld bepaald wordt door de dag waarop je geboren bent. Maar dat je sterrenbeeld in de astrologie je...

Zodiac Signs – Sterrenbeelden in het algemeen

Zodiac Signs – Sterrenbeelden in het algemeen

Iedereen is waarschijnlijk wel bekend met het begrip sterrenbeeld. Maar niet iedereen is ook bekend met wat het precies inhoudt en wat je er allemaal mee kan doen. Vandaar dat we je meenemen op een reis door het heelal en langs de sterren. En beginnen we met de vraag...

INTUITION IS KEY – Dyona onder nieuwe vleugels

INTUITION IS KEY – Dyona onder nieuwe vleugels

Op zondagochtend was het eerste bericht op mijn tijdlijn van Instagram de aankondiging dat Dyona overgenomen kon worden. De post was al op zaterdag geplaatst op Facebook en Instagram. Die dag had ik een vrijgezellenfeestje van een van mijn beste vrienden. Het was te...

Zodiac Signs – Ram

Zodiac Signs – Ram

  De Ram is het sterrenbeeld dat bij de periode 21 maart tot en met 20 april hoort.  De Ram is het eerste teken in de dierenriem. Omdat de Ram vanaf 21 maart het beginpunt is van de dierenriem, is het de vertegenwoordiger van de lente. Een Ram staat onder andere...

Zodiac Signs – Tweelingen

Zodiac Signs – Tweelingen

De Tweelingen is het sterrenbeeld dat bij de periode 22 mei tot en met 21 juni hoort. Tweelingen hebben over het algemeen een intelligente en communicatief sterke persoonlijkheid. Dit komt mede door het element lucht dat bij de Tweelingen past. Je bent nieuwsgierig en...