Chakra’s pendelen

Een andere manier om te ontdekken welk of welke chakra’s uit balans zijn is door een pendel te gebruiken.
Pendelen kan je eigenlijk met alles wat aan een koordje kan hangen, maar een echte pendel werkt wel heel erg fijn. Deze heeft vaak onderaan een punt zodat je heel goed kunt zien of hij wel of niet beweegt, soms is de beweging maar minimaal en toch van grote betekenis.

Zo kies je een pendel 

Een pendel kiezen doe je met gevoel. Kies een pendel die jou aantrekt, van hout, metaal of edelstenen. Natuurlijk zou ik kiezen voor een edelsteen en ik verkoop dan ook verschillende pendels in de webshop van Dyona omdat ik de beste ervaringen heb gehad met pendels van edelstenen. Kies een edelsteen die je mooi vind of die past bij de situatie. Een bergkristal is trouwens altijd goed, die heeft een pure energie. Chakra’s uitpendelen bij jezelf is erg lastig, maar bij een ander heel handig om te doen. Iedereen kan trouwens pendelen, maar wat oefenen kan geen kwaad!

Stap 1

Zorg ervoor dat je zelf in balans bent. Even van te voren douchen en/of mediteren is aan te raden! Sta je momenteel niet lekker in je eigen energie? Laat het pendelen dan aan een ander over. Diegene die pendelt moet in ieder geval een enigszins goede en gebalanceerde energie hebben om dit te doen.

Stap 2

Vraag aan de pendel wat zij doet wanneer er een geblokkeerde energie is. De beweging die de pendel op dat moment maakt is die van geblokkeerde energie. Beweegt de pendel niet? Dan is dat je antwoord als een chakra geblokkeerd is. Vraag ook wat de pendel doet als de chakra in balans is en als je wat ervaring hebt met het pendelen van de chakra’s kan je ook vragen wat de pendel doet als de chakra overactief is.

Stap 3

Begin bij het wortelchakra en ga langzaam naar boven totdat je bij het kruinchakra bent. Blijf boven iedere chakra met de pendel totdat je een beweging ziet of het antwoord weet. Heb je het gevoel dat het niet helemaal lukt? Ga weer terug naar stap 2 en stel de vragen nogmaals aan de pendel.

Stap 4

Wanneer je eenmaal alle chakra’s hebt gehad, heb je een duidelijk beeld gekregen hoe de energie van de chakra’s is. Tijd om ze in balans te brengen. Meer informatie daarover vind je hier.

De chakra’s uitgelegd
Hoe breng ik mijn chakra’s in balans?
Welke steen kies ik om een chakra in balans te brengen?
Chakra meditatie
Chakra’s pendelen
Wortelchakra – Sacraalchakra – Zonnevlechtchakra – Hartchakra – Keelchakra – Derdeoog chakra – Kruinchakra

Gerelateerde berichten

Ondersteuning bij je spirituele ontwikkeling

Ondersteuning bij je spirituele ontwikkeling

Wij bij Dyona ervaren dagelijks wat edelstenen voor je kunnen doen. En wij delen daarom ook graag onze ervaringen met jou! We merken dat mensen die voor het eerst stenen kopen, vaak aan het begin staan van hun spirituele ontwikkeling. Het is dan ook logisch dat het...

Duimstenen

Duimstenen

Wel eens gehoord van een duimsteen? Duimstenen; heb je daar wel eens van gehoord? Dit zijn (edel)stenen waarbij een inkeping in de steen is geslepen. Je zult merken dat je duim precies in die inkeping past en dat je automatisch over de steen begint te wrijven. Door...

Creëer een magische sfeer in je woonkamer met edelstenen

Creëer een magische sfeer in je woonkamer met edelstenen

Creëer een fijne energie in je woonkamer Wij snappen bij Dyona dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet met al die soorten edelstenen. Welke edelstenen passen nou goed in je huiskamer? Wij vertellen het je! Want het is toch het heel fijn als je in het hart van...